Zvažujete, proč zařadit mořské řasy do jídelníčku? A proč je konzumovat v podstatě denně?
Ano, obohat´te své jídlo mořskými řasami! Né nadarmo se jim říká mořská zelenina.
Fakta
- mořské řasy jsou bohaté na vlákninu, minerály, jód, enzymy
- mořské řasy obsahují kvalitní bílkoviny, které jsou navíc pro tělo dobře stravitelné i vstřebatelné
- mořské řasy mají tvz. pátou chuť UMAMI
- mořské řasy jsou přírodní náhradou soli, dodávají slanou chut´ a mají o 70% méně sodíku
- mořské řasy jsou zásadotvorné, obsahuji chlorofil
zkrátka je to takový přírodní multivitamín.
Možnosti konzumace
- smootýčko, koktejly, ...
- máčené, vařené, pečené, sušené, ...
- posypky - vločky - do salátů, pomazánek, něco jako koření ...
- existuje mnoho způsobů, jak je zařadit do jídelníčku.
Doporučujeme mít tedy doma od každé řasy malý sáček, denně konzumovat malé množství, ideálně na střídačku.
Pokud se vám nechce nic zdlouhavě vařit, načítat recepty a přemýšlet JAK to udělat. Využijte tzv. posypky, řasy ve formě vloček, které se mohou sypat na každý pokrm.
Pokud se vám nechce nic zdlouhavě vařit, načítat recepty a přemýšlet JAK to udělat. Využijte tzv. posypky, řasy ve formě vloček, které se mohou sypat na každý pokrm.