NÁVOD NA VAŘENÍ:
Vlastnosti Dulse jsou podobné vlastnostem zvýrazňovače chuti.
Dá se rychle smažit na pánvi na hranolky, zapékat v troubě zasypané sýrem, se salsou. Lze jej použít do polévek, polévek, sendvičů a salátů nebo přidat do těsta na chleba/pizzu. Jemně nakrájený na kostičky ho lze použít jako zvýrazňovač chuti do masitých pokrmů, jako je chilli, místo glutamanu sodného.
Lze konzumovat suché čerstvé (nebo namáčené) nebo vařené. Pro zesílení chuti můžete zapéct suchý dulse.
Pokud se vaří, nevařte déle než 30 minut.
Hodí se k: Mléčné výrobky, brambory, chléb, kapary, cibule, bílé ryby, vejce, rýže, syrové saláty, kyselé okurky, klobásy, tapenády, dresinky, polévky, dušená jídla, kompoty, polévky, rybí koláče, příloha k rybám.
VÝŽIVOVÁ HODNOTA:
Vysoký obsah: vláknina, bílkoviny, velmi vysoký obsah železa.
Obsahuje: Všechny esenciální aminokyseliny, jód, vápník, fosfor, draslík, hořčík, mangan.
Vitamíny: A, C, D a B komplex, B 12
Irish Dulse – Dillisk je bohatý na minerály, vitamíny a další cenné sloučeniny, jako je xylan, které jsou velkou pomocí pro trávicí systém.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Irská rodinná společnost sbírající řasy na pobřeží Irska už více jak 100 let. Dávají sí záležet na kvalitě a precizní práci.