PŘÍPRAVA
K rehydrataci: Namočte do studené vody po dobu až 10 minut. Lze použít i namáčecí kapalinu.
Solené: Před použitím sůl důkladně omyjte.
Čerstvé: Před použitím jemně opláchněte.
POKYNY K VAŘENÍ
Kombu (nebo sladké kombu) je jedním z nejčastěji používaných druhů mořských řas v japonské a čínské domácí kuchyni.
Lze použít sušené, čerstvé (rehydratované) nebo vařené – vařte až 40 minut.
Vařte 30 minut a poté podávejte jako zeleninu s máslem, nebo vychladíme, nakrájíme a přidáme do salátů.
Vyváženost slaných a sladkých chutí z něj dělá skvělý doplněk do vývarů a pomalu vařeného masa – přidáním jediného kousku do hrnce získáte chuť a výživu.
Můžeme péct a používat podobně jako Kombu.
VÝŽIVOVÁ HODNOTA:
Vysoký obsah: jódu, vápníku, hořčíku, draslíku.
Obsahuje: železo, sodík, chrom, vlákninu, bílkoviny.
Vitamíny: A, C, D, E, K, B komplex.
Irish Sweet Kombu je bohaté na minerály, vitamíny a další cenné sloučeniny, jako je laminarin, které jsou velkou pomocí pro trávicí systém.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Irská rodinná společnost sbírající řasy na pobřeží Irska už více jak 100 let. Dávají sí záležet na kvalitě a precizní práci.