Další názvy: wakame
Typ: Hnědá řasa
Chuť: Jemná, špenátová chuť se svěží mořskou chutí
Textura: Jemná chuť.
NÁVOD K VAŘENÍ: Lze konzumovat čerstvé (rehydratované) nebo vařené – nevařte déle než 15 minut.
Hodí se k: vejcím, rybám, kuřecímu masu, tofu, chlebu, rýži, smetanovému sýru a bramborám. Vařené v páře lze použít jako příloha. Přidejte k čerstvým těstovinám nebo nudlím, přidejte k bramborové kaši jako přílohu. Přidejte do těsta na smažení ryb, přidejte do kroket nebo bramborových placiček. Vhodné do polévek .
VÝŽIVOVÁ HODNOTA:
Studie provedené na univerzitě Hokkaido zjistily, že sloučenina ve Wakame známá jako fukoxanthin může pomoci spalovat tukové tkáně. Wakame je bohatým zdrojem kyseliny eikosapentaenové, omega-3 mastné kyseliny.
Wakame má vysoký obsah jódu, vitamínu B3 a Omega-3 nenasycené mastné kyseliny eikosapentaenové.
Organické irské Wakame je bohaté na minerály, vitamíny a další cenné sloučeniny, jako je Fucoidan, které velmi pomáhají imunitnímu systému.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Irská rodinná společnost sbírající řasy na pobřeží Irska už více jak 100 let. Dávají sí záležet na kvalitě a precizní práci.